İçeriğe geç
ana sayfa » ÜNLÜ RESSAMLAR LİSTESİ » Soyadı P » Camille Pissarro » Camille Pissarro Bir Yaz Günü Sydenham Caddesi

Camille Pissarro Bir Yaz Günü Sydenham Caddesi

    Camille Pissarro Bir Yaz Günü Sydenham Caddesi

    Camille Pissarro Bir Yaz Günü Sydenham Caddesi

    Tarih: 1871

    Boyut: 48 x 73 cm

    Teknik: Tuval üzeri yağlı boya

    Yer: National Gallery Londra

    1870 yılında Fransa-Prusya Savaşı’nın patlak vermesinin ardından Camille Pissarro ve ailesi Fransa’yı terk ederek Londra’ya taşındı. Bu resim orada kendi isteğiyle sürgündeyken yaptığı 12 resimden biri. Grubun en büyük tablolarından biri olan ve ağaçların yeni yapraklanmaya başladığı bu bahar sahnesi, Pissarro’nun Fransa’ya dönüşünden kısa bir süre önce, 1871 yılının Nisan veya Mayıs ayında tamamlanmış olmalı.

    Tablo, Londra’nın güneyindeki Crystal Palace yakınındaki şık yarı kırsal bir banliyö olan Sydenham’daki ağaçlarla çevrili geniş bir caddeyi konu almaktadır. Uzaklaşan bir yol veya şeritten oluşan geleneksel manzara motifini sık sık denemişti. Ancak aynı zamanda Mayıs 1871’de Ulusal Galeri’de sergilenen Hobbema’nın, Middelharnis’teki Cadde’sinden de etkilenmiş olabilir.

    Teknik

    Eser, Empresyonistlerin tercih ettiği açık hava yönteminin tipik bir örneği gibi görünse de, bu şekilde üretilmemiştir. Pissarro başlangıçta bir suluboya hazırlık çalışması yaptımış ve resmi iki ayrı aşamada tamamlamıştır. İlk olarak, görünümün ön çizimini yaptıktan sonra, ana bölümleri tam olarak birbirine değmeyen renkli alanlarla kapatmıştır. Daha sonra kompozisyonu birleştirmek ve ayrıntı eklemek için ıslak-ıslak fırça çalışmasını kullanmıştır. Pissarro, önceki resimlerinin çoğundaki gri ve kahverenginin aksine, parlak mavi ve yeşil tonları kullanmıştır. Gökyüzü hariç, renk kontrastlarını azaltmak ve tutarlı bir ışık tonu oluşturmak için boyanın çoğunu beyazla karıştırmıştır. Figürler en son küçük, hassas boya dokunuşlarıyla eklenmiştir. Çok geç bir aşamada bile, Pissarro çalışmasında bazı değişiklikler yapmıştır. Örneğin, sağ kaldırımda bize doğru yürüyen yalnız bir kadın (orijinal suluboya eskizinde de vardı) boyanmış ve yerine tablonun önündeki küçük bir grup figür gelmiştir.

    Pissarro, Londra’dayken sanat tüccarı Paul Durand-Ruel ile tanıştı ve Paul Durand-Ruel, bu tablo da dahil olmak üzere dört tablo satın aldı. Pissarro, eserlerini İngiltere’de satmaya hevesliydi ve bu tablonun geleneksel perspektif kullanımı, bitiş derecesi ve çekici motifi belki de İngiliz alıcılar için kabul edilebilir olmayı amaçlıyordu. Durand-Ruel ayrıca Pissarro’yu, kendisi gibi gtüvenlikli Londra için Fransa’yı terk eden Monet ile temasa geçirdi. Pissarro daha sonra şöyle anlatır: ‘Monet ve ben Londra manzaraları karşısında çok heyecanlandık… Monet parklarda çalışırken, ben o zamanlar büyüleyici bir banliyö olan Aşağı Norwood’da sis, kar ve baharın etkilerini inceledim’.

    Resim Tuvali Üzerine Baskı

    Kanvas baskı olarak hazırlanan çalışmalar, birinci sınıf derinlikli ahşap şasiye gerili asmaya hazır veya rulo halinde sunulmaktadır. Kenarlar, tablo içinden editörümüzün seçtiği bir renk ile kaplanmaktadır. Böylece çerçeveye ihtiyaç olmaksızın nitelikli bir sunum imkanı sağlanmaktadır.

    BOYUT VE FİYAT SEÇENEKLERİNİ İNCELEMEK VE SATIŞ SİTEMİZ CANVASTAR’DAN SİPARİŞ VERMEK İÇİN BUTONA TIKLAYIN!

    Baskılarımız % 100 pamuklu ve pvc’den arındırılmış özel hazırlanmış resim tuvali üzerine, orijinal mürekkep ile hazırlanmaktadır. Eserlerin görsel kaliteleri tek tek editörümüz tarafından incelenmekte ve sadece, uygun olanlar portföye alınmaktadır. Temizlik aşamasında deterjan, değişik kimyasallar ve ıslak bez kullanımı tabloya zarar verecektir. Temizlikte yumuşak bir fırça kullanımı tavsiye edilmektedir.

    Özel Sipariş Kanvas Tablo

    Kanvas tabloların bir diğer avantajı ise kendi tasarım ya da fotoğraflarınızı tuval yüzeyinde kalıcı hale getirmenizi sağlamasıdır. Hazırladığınız ya da çektiğiniz görselleri uzman bir ekibe göndererek çalışmanızın kaliteli bir tabloya dönüşmesini sağlayabilirsiniz. Özellikle fotoğraf sergileri için ideal sunum imkanı sağlamaktadır. Ayrıca özel günleriniz için farklı ve nitelikli bir hediye olma özelliği taşımaktadır.

    CANVASTAR®

    Türkiye'nin En Zengin ve Kaliteli Kanvas Tablo Koleksiyonu

    Siteye Gidin