İçeriğe geç
ana sayfa » SİNEMA DÜNYASI » Sinema Tarihinden » 2006 - 2010 » Hancock Filmi konusu bilgiler ve yorum

Hancock Filmi konusu bilgiler ve yorum

    Hancock filmi

    Hancock filmi konusu ve yorum

    Farklı bir süper kahraman hikayesi izlemek ve keyifli vakit geçirmek için ideal bir film. İnsanlıktan nasibini almamış, süper kahramanların Recep İvediği Hancock, aslında her süper kahramanda olan ana problem yalnızlık ile karşı karşıya.

    Kurşun geçirmeyen, uçan, zıplayan, yaşlanmayan, ölümsüz ama bir o kadar da yalnız John Hancock (Will Smith), uçtuktan sonra yere maalesef Superman gibi havalı konamıyor, asfaltı kazıyor. Şehri suçlulardan korurken gücünü dengesiz kullanıyor, binaları yıkıyor. Suçluları döveyim derken suçsuz insanların da başına dert açıyor. Alkolik, mutsuz, ağzı bozuk, yalnız ve bu yüzden depresif. İnsanlar “İllallah” diyor ama hapse atsan atılmaz, kurşun geçirmez, tren çarpsa treni yere seren bir adam var karşılarında.

    Ta ki, iyi niyetli bir halkla ilişkilerci (Jason Bateman) onun imajmaker’ı olana kadar. Bu garip süper kahramana polislere ve halka karşı nasıl davranması gerektiğini öğretiyor. Evine misafir ediyor ve onunla kimsenin ilgilenmediği kadar ilgileniyor. Hatta bozuk imajını düzeltmesi için ve çevreye verdiği yarardan çok zarar adına onun kendi isteğiyle hapse girmesini ve grup terapilerine katılmasını bile sağlıyor.

    Böylece sadece “Asshole” kelimesi ile kontrolden çıkabilen iyi bir süper kahraman olup çıkmaya başlıyor.

    Herşey iyileşiyor ve herkesin istediği gibi bir süper kahraman ortaya çıkıyorken, Hancock’un aslında epey bir süredir hafızasını kaybetmiş olduğunu ve geçmişini hatırlamadığını öğreniyoruz. Asıl sürpriz ise Halkla ilişkiler uzmanının güzel karısı Mary Embrey (Charlize Theron)’un sürpriz bir şekilde Hancock ile aynı özellikleri taşıdığını öğrenmemiz ile başlıyor.

    Hikaye bundan sonra çok daha ilgi çekici hale geliyor. Kurşun geçirmez kahramanımız Hancock artık yaralanabiliyor ve ölümlü hale geliyor. Mary Embrey ile olan yakınlaşması yalnızlığına ilaç olurken süper kahraman özellikleri yavaş yavaş yok olmaya başlıyor. Zaafı ortaya çıktıkça Hancock’un düşmanları da buna göre planlarını yapıp onu yok etmek için harekete geçiyorlar.

    Ruh ikizini bulan Hancock geçmişine dair cevapları bulurken neden yalnız kalması gerektiğini de anlamış oluyor.

    Güzel seyirlik.

    Salih Seçkin Sevinç


    Filmin Künyesi ve Bilgiler

    Yönetmen: Peter Berg

    Yapımcı: Akiva Goldsman, Michael Mann, Will Smith, Janes Lassiter

    Oyuncular: Will Smith, Jason Bateman, Thomas Lennon, Akiva Goldsman, Michael Mann,

    Müzik: John Powell

    Süre: 92 dakika

    Dil: İngilizce

    Hasılat: 694.321.094 $

    Ülke: ABD


    Fragman


     

    CANVASTAR®

    Türkiye'nin En Zengin ve Kaliteli Kanvas Tablo Koleksiyonu

    Siteye Gidin