İçeriğe geç
ana sayfa » SİNEMA DÜNYASI » Sinema Tarihinden » 2006 - 2010 » Köpek Dişi Filmi Kynodontas konusu ve yorum

Köpek Dişi Filmi Kynodontas konusu ve yorum

    Köpek Dişi Filmi Kynodontas
    film afişi

    Köpek Dişi Filmi Kynodontas Filmin Konusu ve yorum

    2011 yılı Yunanistan’ın en iyi yabancı film Oscar adayı Köpek Dişi oldukça sıra dışı ve şaşırtıcı bir film. Filmin benim için öne çıkan yönü konusu oldu öncelikle. 20’li yaşlarda izole bir şekilde bahçeli bir evde anne babası ile yaşayan 3 genç anlatılıyor. Filmde bir zaman dilimine odaklanılmış sadece. Öncesi gösterilmiyor ve belki de 1 aylık süre anlatılıyor. Fakat izlerken, gençlerin doğumdan beri dış dünya ile hiç irtibat kurmadıkları anlaşılıyor. Bahçe duvarının dışına çıkabilen tek birey baba, işe gidiyor ve evin ihtiyaçlarını karşılıyor. Psikoloji deneylerini anımsatan bir havası var filmin.

    2 kız ve 1 erkek kardeş ki kardeş olduklarından emin olamıyoruz, günlerini oyunlar oynayarak, havuza girerek ve kendilerine koyulan tüm kurallara uyarak geçiriyorlar. Yalın bir anlatımın hakim olduğu filmde genel bir sıkıntı havası da var. Bireyler izleyenin gözünde gerçekçi olmaktan uzak. Bir oyun oynanıyormuş gibi. Sanki tiyatro anlatımına daha yakın. Ebeveynlerin öğrettiklerinden başka bilgisi olmayan gençler izleyicinin karakterler ile empati kurmasını engelliyor. Kendi habitatlarımızdan çıkıp bildiklerimizi unutup filmdeki habitata giremiyoruz belki de. Her ne kadar “korunaklı” bir dünyada yaşasalar da insanın temel dürtülerinden şiddet ve cinsellik karakterler üzerinde kendisini gösteriyor.

    Köpek Dişi Filmi Kynodontas
    filmden bir kare

    İzlediğimiz 5 kişilik çekirdek aile yapısının şirket, toplum ya da devlet gibi birçok farklı yapının sembolik temsili olduğu düşünülebilir. Bu açıdan filmin sosyal yorumu oldukça kuvvetli. Finalde ise merak ve sınırları aşmak için duyulan istek sonunda yaşananlar oldukça çarpıcı. Kendi dünyamıza dair bir sorguyla baş başa kalıyoruz.


    Filmin Künyesi ve Bilgiler

    Yönetmen: Giorgos Lanthimos

    Senaryo: Efthymis Filippou, Giorgos Lanthimos

    Oyuncular: Christos Stergioglou, Michele Valley, Aggeliki Papoulia…

    Yapım Yılı: 2009

    Tür: Dram

    Ülke: Yunanistan

    IMDB Puanı: 7,1


    Köpek Dişi FRAGMAN (ingilizce altyazılı)


     

    CANVASTAR®

    Türkiye'nin En Zengin ve Kaliteli Kanvas Tablo Koleksiyonu

    Siteye Gidin