İçeriğe geç
ana sayfa » SİNEMA DÜNYASI » Sinema Tarihinden » 2011 - 2015 » şeytanın ikizi filmi devil’s double

şeytanın ikizi filmi devil’s double

    şeytanın ikizi filmi devil's double

    şeytanın ikizi devil’s double Filmin Konusu

    Yer: Bağdat; Saddam Hüseyin’in sadist oğlu Uday kendisine hem fedai hem de kardeş olacak birini aramaktadır. Orduda subay olan Latif Yahia, Uday’a olan benzerliği sebebiyle Saddam’ın sarayına çağrılır ve kendisine Uday’ın fiziki ikizi olması emredilir.

    Latif Yahia’nın gerçek hayat hikayesini anlattığı romanından uyarlanan filmin teması bir yandan dönemin politik olayların işlerken ağırlıkla Latif Yahya’nın dahil olduğu mecburi görevden sıyrılma çabasını ve Uday Hüseyin’in yaşadığı hayatı işliyor. Uday’ın aşırı zevkleri ve her istediğini anında elde etmesini sağlayan gücü oldukça gerçekçi bir şekilde göz önüne serilmiş. Uday’ın aşırılıklarını salt izleyiciye göstermenin yanı sıra, kullanılan gücün Irak halkı üzerindeki yansımalarının da etkileyici örneklerle anlatılmasıyla film, arka planı görmek açısından da ilgi çekici bir hale geliyor.

    Filmde hem Uday hem de Latif rolünü oynayan Dominic Cooper karakterleri büyük bir başarıyla yansıtıyor. Filmin başında iki ayrı karakter iken, geçirdiği operasyonlar ve sarayda yaşamaya başlaması ile Latif giderek Uday’a fiziksel olarak benzerken, kendi karakterini de bastırması ile izleyen iki farklı kişiyi de Uday olarak görmeye başlıyor. Fakat bir süre sonra ayrışmanın yaşanmaya başlamasıyla Latif’in korku, adalet, intikam güdüleri ve Uday’ın güç, kendini beğenme, açlık, seks güdüleri daha da ön plana çıkıyor ve karakterler arası savaş filmin merkezine oturuyor.

    Dinamik ve hızlı kurgusu ile Şeytan’ın İkizi rahat izlenen akıcı bir biyografik aksiyon filmi. Özellikle saray sahnelerinde renkler oldukça ön planda ve saray zenginliğini besleyecek görselliklere önem verilmiş. Politik gelişmeler hafızalara kazınan dönemi farklı bir açıdan yansıtan, aksiyonu ve Uday-Latif karakterlerinin çatışmalarına odaklanan anlatımı ile fim düşündürücü olmaktan çok eğlenceli bir seyirlik olarak tat bırakıyor.


    şeytanın ikizi filmi
    film afişi

    Filmin Künyesi ve Bilgiler

    Yönetmen: Lee Tamahori

    Senaryo: Michael Thomas, Latif Yahia

    Oyuncular: Dominic Cooper, Ludivine Sagnier, Raad Raw

    Yapım Yılı: 2011

    Tür: Biyografi, Dram

    Ülke: Belçika, Hollanda

    IMDB Puanı: 7,1


    şeytanın ikizi fragman


     

    CANVASTAR®

    Türkiye'nin En Zengin ve Kaliteli Kanvas Tablo Koleksiyonu

    Siteye Gidin