İçeriğe geç
ana sayfa » SİNEMA DÜNYASI » Sinema Tarihinden » 2011 - 2015 » Tehlikeli Takip Filmi End of Watch konusu ve bilgiler

Tehlikeli Takip Filmi End of Watch konusu ve bilgiler

    Tehlikeli Takip Filmi End of Watch

    Tehlikeli Takip End of Watch Filmin Konusu

    Senaryosu ve yönetmenliği ilk uzun metrajlı çalışmasına imza atan David Ayer’a ait Tehlikeli Takip, bir Amerikan klasiği olan “ortaktan öte kardeşlik bağları kuran” polislerin hikayesi. Brian Taylor ve Mike Zavala, Los Angeles devriye ekibidir. Yerinde durmayan ikilimiz rutin trafik kontrolleri ile yetinmeyip bir yeraltı örgütünün kontrolünde olan nakit para ve silahlara el koyar ve örgütün kara listesine girer.

    Filmin teması ve atmosferi oldukça tanıdık. Los Angeles sokaklarındaki şiddet içeren mücadele sadece azılı suçlular ve polis arasında kalmaz, polis teşkilatı içinde de devam eder. Diyaloglar pek anlaşılır olmamakla birlikte küfür ağırlıklı. Öyle ki, Amerikalıların meşhur “F” kelimesinin içinde geçmediği bir cümle yok gibi, tam olarak 326 kez kullanılmış film boyunca. Sürekli birbirine söven bağrışan karakterleri izlerken sözleri anlaşılamayan bir rap şarkı dinliyormuş gibi bir his uyandırdı nedense.

    Filmin bir kısmında el kamerası kullanılmış, görüntü zaman zaman kararsız bir hal alıyor. Filmin ritmini yansıtmak için böyle bir yöntem seçilmiş olabilir sanki. Her ne kadar el kamerası oyuncu hareketleri ve yüksek tonlu diyaloglar ile uyumlu olsa da izleyici için seyiri zorlaştırıyor. Sadece baş roldeki karakterin değil, bazı sokak çetesi üyelerinin bile ellerinde kameralar taşıyıp çevrelerinde olan biteni kaydetmelerini izliyoruz. Hatta iki polisimiz birer yaka kamerası taşımaya bile başlıyorlar. Fakat bu çevreyi kaydetme durumu filmde açık kalan konulardan biri olabiliyor sadece.

    Tehlikeli Takip, gerçekçi bir akışa sahip olsa da anlatımı ortaya net bir fikir koymakta ve onu çözmekte başarılı olamıyor. Nihayetinde kendi sınıfı içinde, diğer polis filmlerine benzerliği ile akılda kalıyor.


    Tehlikeli Takip Filmi
    film afişi

    Filmin Künyesi ve Bilgiler

    Yönetmen: David Ayer

    Senaryo: David Ayer

    Oyuncular: Jake Gyllenhaal, Michael Peña, America Ferrera…

    Yapım Yılı: 2012

    Tür: Dram

    Ülke: ABD

    IMDB Puanı: 7,8


    Tehlikeli Takip Filmi fragman


     

    CANVASTAR®

    Türkiye'nin En Zengin ve Kaliteli Kanvas Tablo Koleksiyonu

    Siteye Gidin