İçeriğe geç
ana sayfa » SİNEMA DÜNYASI » Sinema Tarihinden » 2016 - 2020 » Gelecek Günler Filmi L’Avenir konusu ve bilgiler

Gelecek Günler Filmi L’Avenir konusu ve bilgiler

    Gelecek Günler Filmi

    Gelecek Günler – L’Avenir Filmin Konusu

    Fransa’nın genç yeteneklerinden Mia Hansen- Løve, bu son filminde kendi annesinin hayatından esinlenen bir hikayeyi perdeye taşıyor. Usta oyuncu Isabelle Huppert’in canlandırdığı Nathalie, lisede felsefe öğretmenidir. Annesinin hastalığı, kariyerindeki engeller, evliliğindeki problemler gibi başına gelen bir dizi talihsiz gibi görünen olay aslında orta yaşlarını yaşamakta olan bu kadının özgürleşmesine giden yolu açacaktır. Bir gün, Nathalie’nin kocası, onu başka bir kadın için terk ettiğini açıklar. Nathalie hayatını yeniden kurmak zorundadır.

    Film, potansiyel melodramatik durumları ele alıp onları dikkatli duygusal gerçeklerle etkisiz hale getirmekte başarılı olan, yazar-yönetmen Hansen-Løve’nin tipik bir örneğidir. Filmleri genellikle felaket veya ayaklanma yoluyla çalışan karakterlere odaklanır: intihar, Çocuklarımın Babası (2009) ailesinin trajedisi olan Goodbye First Love’ın (2011) gençliğini canlandırdı. Alaycı, insancıl ve düşünceli bir karakter olan Nathalie orta yaşlardadır. Yaşamının dengeler evliliğindeki ani bir patlama, profesyonel başarısızlıklar ve zorlu yaşlı annesinin ölümü ile bozuluyor. Yine de film bu dengesizleştirici kriz kümesini olağanüstü bir sadelikle ele alıyor.

    2016 Berlin Film Festivali’nde En İyi Yönetmen dalında Gümüş Ayı’yı alan filmde tanınmış düşünürlere referanslarla da karşılaşmak mümkün. 


    Filmin Künyesi ve Bilgiler

    Yönetmen: Mia Hansen-Løve

    Oyuncular: Isabelle Huppert, André Marcon, Roman Kolinka, Edith Scob

    Ülke: Fransa, Almanya

    Yapım Yılı: 2016

    Süre: 102 dakika

    Tür: Drama


    İstanbul Modern Sanat Müzesi Film Gösterimi, 01 HAZİRAN 2017

    Meclisi Mebusan Cad.

    Liman İşletmeleri Sahası Antrepo No.4

    34433 Karaköy – İstanbul

    Tel: +90 (212) 334 73 81

    www.istanbulmodern.org


    Gelecek Günler fragman (türkçe altyazı)


    CANVASTAR®

    Türkiye'nin En Zengin ve Kaliteli Kanvas Tablo Koleksiyonu

    Siteye Gidin