İçeriğe geç
ana sayfa » SİNEMA DÜNYASI » Sinema Tarihinden » 2011 - 2015 » Dalga Bolgen Filmi konu ve bilgiler

Dalga Bolgen Filmi konu ve bilgiler

    Dalga Bolgen Filmi

    Dalga Bolgen Filmin Konusu

    85 metre yüksekliğinde şiddetli bir tsunami Norveç Geiranger fiyordunu aştığında kimse buna hazır değildir. Jeolog Kristian (Kristoffer Joner) ve ailesi kasabadan taşınmak üzeredir. Kristian işindeki son gününde dağlardan gelen tehlikenin farkına varır. Geiranger kasabasını bekleyen tehlikeye iş arkadaşlarını ikna edemeyen Kristian ve kasaba sakinleri hayatlarının en zor gecesini yaşayacaktır.

    Tecrübeli bir jeolog olan Kristian Eikjord (Joner), ünlü Norveçli turistik yer Geiranger’de son görev gününü geçirmektedir ve ailesiyle birlikte Stavanger’a taşınmayı planlamaktadır. Åkerneset izleme istasyonundaki meslektaşları ile küçük bir veda şöleni yaptıktan sonra, dağdaki sensörler yeraltı suyunun çekildiğini gösterir. Takım Kristian’e endişelenmemesini söyler ve kontrol ederler.

    Zaman hızla tükenmektedir, Kristian ve Julia dağdan ilerlemeye çalışırlarken trafikte sıkışıp kalırlar ve irtifalarının tehlikeli bir şekilde düşük olduğunu fark edip, yokuş yukarı koşmaya başlarlar. Ancak, büyük dalga gelmiştir. Kristian mucizevi bir şekilde kurtulduğunu fark etse de, Anna’yı yanında ölü olarak bulur. Kristian, Julia’yı canlı bulduktan sonra, ailesinin geri kalanını bulmak için Geiranger’a geri döner. Kasaba haritadan silinmiştir ve tahliye otobüsü ölü yolcularla doludur.


    Filmin Künyesi ve Bilgiler

    Yönetmen: Roar Uthaug

    Oyuncular: Kristoffer Joner, Ane Dahl Torp, Thomas Bo Larsen, Jonas Hoff Oftebro

    Yapımcı : Martin Sundland , Are Heidenstrom, FanteFilm Fiksjon, Blue-ray

    Süre: 96 Dakika

    Ülke: Norveç

    Yapım Yılı: 2015

    IMDB puanı: 6,7


    ETKİNLİK: Akbank Sanat Sinema Kuşağı – Nordik Film Günleri

    İstiklal Cad. No:8 34435 Beyoğlu-İstanbul
    Tel: (0 212) 252 35 00-01

    www.akbanksanat.com


    Dalga Bolgen Film fragman


     

    CANVASTAR®

    Türkiye'nin En Zengin ve Kaliteli Kanvas Tablo Koleksiyonu

    Siteye Gidin