İçeriğe geç
ana sayfa » ÜNLÜ RESSAMLAR LİSTESİ » Soyadı M » Arthur Melville » Arthur Melville Hayatı ve Eserleri

Arthur Melville Hayatı ve Eserleri

    Arthur Melville

    Arthur Melville (1855 – 1904)

    İskoç oryantalist ressam Arthur Melville 1855’te Guthrie, Angus’da doğdu. Önce İskoç Kraliyet Akademisi Okulları’nda eğitim aldı. 1878’de Paris’e gitti ve Academie Julian’a kaydoldu. Yeğeni, diğer sanatçıların eserlerini hayranlıkla izlediğini yazsa da, burada suluboya resminin inceliklerini öğrenmeye başladı. Kendisini İzlenimcilerle tanıştıran İskoç ressam Robert Weir Allan ile tanıştı. Daha sonra 1879 yazını Grez-sur-Loing’de geçirdi. Burada çoğu Jules Bastien-Lepage’in takipçileri olan açık hava ressamları toplanmıştı.

    Sanatçı, Grez-sur-Loing’in yanı sıra Granville ve Honfleur’u ziyaret etti. Fransız kırsal Natüralistlerinin çalışmalarının izinden giderek açık havada poz verecek köylü modelleri bulmaya çalıştı. 1880 yazının başlarında Edinburgh’a döndü ve Shandwick Place’de tıp öğrencisi olan kardeşi George ile paylaştığı bir stüdyo aldı.

    1880 ve 1882 yılları arasında İran, Mısır ve Türkiye’de yaptığı seyahatler sırasında renk duygusunu geliştirdi. Doğunun güçlü ışıklarını elde etmek için, guaş uygulanan ıslak bir kağıdın üzerinde suluboya kullanarak kendine özgü bir teknik geliştirdi. Suluboya ile yaptığı geniş dekoratif çalışmalarında acele ile yapılmış gözükmesine karşın detaylar titiz bir seçimin sonucudur.

    Çok şöhretli olmamakla birlikte günümüzün çağdaş sanatını önemli ölçüde etkiledi. Özellikle de sulu boyayla oluşturduğu zengin ve detaylı dekoratif çalışma tarzı bunun önemli bir kanıtıdır. Resimlerinin çoğu özel koleksiyonlardadır.

    Melville’in eserlerinin kapsamlı bir anma sergisi 1906’da Londra’daki Royal Institute Galerileri’nde yapıldı.


    SANATÇININ ESERLERİNİ GÖREBİLECEĞİNİZ GALERİ SAYFASI

    Eser Örnekleri

    CANVASTAR®

    Türkiye'nin En Zengin ve Kaliteli Kanvas Tablo Koleksiyonu

    Siteye Gidin