İçeriğe geç
ana sayfa » ÜNLÜ RESSAMLAR LİSTESİ » Soyadı H » George Henry Hall » George Henry Hall Hayatı ve Eserleri

George Henry Hall Hayatı ve Eserleri

    George Henry Hall

    George Henry Hall (1825 -1913)

    Amerikalı ressam George Henry Hall 1825’de Boston’da doğdu. Boston’daki bir sanat derneğine katıldı ve bazı eserlerini New York Sanat Birliği’ne gönderdi.

    Eastman Johnson’la birlikte, 1849’da Avrupa’ya gitti. Birlikte Düsseldorf Akademisi’nde çalıştılar. Çizim, orantı ve anatomiyi incelediler. Daha sonra Fransa’ya gitti ve bir yıllığına Paris’te okudu, İsviçre’yi ziyaret etti ve bir yıl boyunca İtalya’da Roma’da bir stüdyo açtı.

    Yaşamı boyunca, New York’ta çalıştı, ancak uluslararası geziler yaptı. Mesela 1870’lerde Filistin, Mısır ve İspanya’ya gitti. 

    Eserleri ilk olarak 1853’te Ulusal Sanat Akademisinde gösterildi. Daha sonra 1856’da New York’taki Goupil ve Company’de bir kişisel sergi yaptı. 

    Onun natürmortları 1860 yılında akademide ve İspanya’da sergilendi. Kariyeri boyunca resimlerinin 1,569’dan fazlasını sattı.


    SANATÇININ ESERLERİNİ GÖREBİLECEĞİNİZ GALERİ SAYFASI


    Sanatçının Eser Örnekleri

    Armutlar ve Erikler, Orijinal Boyut: 21,6 x 16,5 cm, Yer: Özel Koleksiyon, Teknik: Tuval üzeri yağlı boya.

    Şeftaliler Üzümler ve Kirazlar, Tarih: 1860 – 70, Orijinal Boyut: 32.1 x 41.1 cm, Yer: Özel Koleksiyon, Teknik: Tuval üzeri yağlı boya.

    Tatlı Çalan Çocuklar, Tarih: 1853, Orijinal Boyut: 67,3 x 54,1 cm, Yer: Art Museum of Georgia Tbilisi, Teknik: Tuval üzeri yağlı boya.

    CANVASTAR®

    Türkiye'nin En Zengin ve Kaliteli Kanvas Tablo Koleksiyonu

    Siteye Gidin