İçeriğe geç
ana sayfa » filmler » Bananas Film 1971 Woody Allen

Bananas Film 1971 Woody Allen

    Bananas Film 1971

    Bananas 1971 – Muz Cumhuriyeti Fimi Konusu ve Bilgiler

    Bananas, Woody Allen’ın yönettiği 1971 yılı yapımı bir komedi filmidir. Allen ve Mickey Rose tarafından yazılan film, aktivist kız arkadaşı tarafından terk edildikten sonra ufak bir Latin Amerika ülkesine seyahat eden ve isyana karışan, etkileyici bir New York’lu ile ilgilidir. Çekimleri New York, Lima ve Porto Riko’da yapılan film, eleştirmenlerden olumlu eleştiriler aldı ve Bravo’nun “En Komik 100 Film” listesinde 78., AFI’nin listesinde 69. sıradadır.

    Fielding Mellish, (Woody Allen) San Marcos’un başkanının öldürülmesi ve General Emilio Molina Vargas’ı (Carlos Montalban) iktidara getiren bir darbe sonrasında bu ülkeye gider. Darbeci general, Amerika’nın desteğini almak için Mellish’in asiler tarafından öldürüldüğüne inanmalarını sağlayacak bir komplo düzenler. Mellish, generalin suikastçılarından kaçar ve gerçek isyancılar tarafından ele geçirilir. Asilerin kampında beceriksizce, nasıl bir devrimci olacağını öğrenir. Çünkü başka gidecek bir yeri yoktur. Devrim başarılı olunca, Castro tarzı lider Esposito havaya girer ve saçmalamaya başlar. Bunun üzerine isyancılar onun yerine Mellish’i başkan yapmaya karar verirler.

    Filmin her adımı göndermeler ve taşlamarla doludur. Özellikle filmin başında ve sonundaki medya eleştirisi ile mahkeme sahnesindeki parodiler kayda değer bir hiciv özelliği taşımaktadır. 


    Filmin Fragmanı


    Bananas Film 1971
    Film Afişi

    Filmin Künyesi ve Bilgiler

    Yönetmen: Woody Allen

    Yapımcı: Jack Grossberg

    Senaryo: Woody Allen, Mickey Rose

    Oyuncular: Woody Allen, Louise Lasser, Carlos Montalban, Natividad Abascal

    Müzik: Marvin Hamlisch

    Sinematografi: Andrew M. Costikyan

    Editör: Ron Kalish, Ralph Rosenblum

    Dağıtım: United Artists

    Ülke: ABD

    Yapım Yılı: 1971

    Süre:  82 dakika

    Tür: Komedi


    Etiketler:

    CANVASTAR®

    Türkiye'nin En Zengin ve Kaliteli Kanvas Tablo Koleksiyonu

    Siteye Gidin