İçeriğe geç
ana sayfa » SİNEMA DÜNYASI » Sinema Tarihinden » 2001 - 2005 » Yaşa Küba Viva Cuba Filmi Gösterimi

Yaşa Küba Viva Cuba Filmi Gösterimi

    Yaşa Küba Viva Cuba Filmi

    Yaşa Küba Viva Cuba Film Gösterimi Tarih: 4 Mayıs 2017, Perşembe saat: 19.00

    Yaşa Küba Viva Cuba Filmin konusu

    Malú ve Jorgito, ailelerinin sınıfsal farkına ve görüşmeleri istenmemesine rağmen, tüm hayatları boyunca birbirlerine sevgiyle bağlı kalacaklarına söz vermiş iki çocuktur. Malú’nun dedesi ölünce, annesi Küba dışında yaşamaya karar verir. Malú ve Jorgito, Küba’nın diğer ucuna, Malú’nun babasını bulmak için maceraya atılıp kaçmak zorunda kalacaklardır.

    Film, göç etmeyi ve ailelerini geride bırakmak zorunda kalan çocuklar üzerindeki etkilerini araştıran bağımsız bir film. Bir sahnede Malú ve Jorgito ne zaman birleşebileceklerini tartışıyorlar. Umut edebilecekleri en iyi şey, hayatları değiştikçe birbirlerini unutmak ve yeni zevkler ve zorluklarla karşı karşıya kalmaktır. İzleyici, Malú’nun annesine Küba’ya göçmenlik yasası statüsünde son derece düşük bir olasılıkla yeniden girme izni verilmediği sürece tekrar görüşme ihtimallerinin olmadığını biliyor.

    Zorlu ve uzun yolculuktan sonra çocuklar sonunda ne olacaklara hakim olamayacaklarını fark ederler, tıpkı Küba halkının bir değişim için savaşabileceği ve muhtemelen gerçekleşmeyeceği gibi. Çocuklar daha sonra kaçarlar ve bir uçurumun üzerinde dururlar, sarılırlar. Sonuçtan memnun olmadıkları için atladıkları söylenebilir. Bu, Küba halkının bu zaman zarfında da işlerin gidişatından ve onları değiştiremeyeceklerinden hâlâ mutsuz olduğunu sembolize etmektedir. Bir başka ima edilen son da, çocuklara sarıldıktan sonra uçurumdan atlayıp intihar etmeleridir. Filmin sonunda tam olarak ne olduğu bilinmemektedir, tıpkı Küba’nın geleceği gibi. Çocuklar, Küba halkının o dönemde nasıl tepki verdiğini sembolize etmektedir. Geçmişten gelenlerin geleceklerini tam olarak neyin etkileyeceğini ve bu değişikliklerin Küba’nın geleceği için ne kadar zorlu sonuçlar doğuracağı bir bilinmez olarak kalır.


    Filmin Künyesi ve Bilgiler

    Yönetmen: Juan Carlos Cremata, Iraida Malberti Cabrera

    Oyuncular: Luisa Maria Jimenez, Alberto Camilo Pujol Acost

    Ülke: Küba,

    Yapım yılı: 2005


    Akbank Sanat Beyoğlu

    İstiklal Cad. No:8 34435 Beyoğlu-İstanbul
    Tel: (0 212) 252 35 00-01
    Faks:(0 212) 245 12 28

    Web sitesi: www.akbanksanat.com


    Fragman


    CANVASTAR®

    Türkiye'nin En Zengin ve Kaliteli Kanvas Tablo Koleksiyonu

    Siteye Gidin