İçeriğe geç
ana sayfa » SİNEMA DÜNYASI » Sinema Tarihinden » 2006 - 2010 » Juno Yalnız bireyin halleri filmi Konusu ve Fragman

Juno Yalnız bireyin halleri filmi Konusu ve Fragman

    Juno Yalnız bireyin halleri filmi

    Juno Yalnız bireyin halleri Filmin konusu ve yorum

    2007 yapımı Jason Reitman’ın yönettiği Juno Yalnız bireyin halleri filminin konusu; 16 yaşındaki bir liseli kızın (Juno – Ellen Page) hamile kalması, sonrasında da çocuğu doğurmayı tercih etmesi üzerine başına gelen olaylar diye özetlenebilir. Konuyu böyle tek cümlede okuyunca, dramatik bir film izleyeceğinizi sanmayın. Onun, başına gelenlere gayet gamsız bir halde yaklaşımı, babasının medeni (ya da geniş mi demeliyim, karar veremedim) duruşu ve genç anne adayımızın çocuğunu hiç görmeden, herhangi bir ilişkiye girmeden bir aileye evlatlık verme planı..

    Bunlar, filmin üslubu ne kadar kaçınılmaz gerçeklerin nisbeten komik ve eğlenceli bir dille anlatılması üzerine kurulu olsa da, vaad edilen hayatın insanı ne kadar yalnızlaştırdığını veya duygularından arındırdığını düşündürüyor. Kızımız küçükken anne-babası ayrılmış ve başkalarıyla evlenmişler ve şimdi üvey annesi ve babasıyla yaşıyor. Öz annesi kim bilir nerelerde yeni kocasından olan 3 çocuğuyla yaşıyor ve Juno’nun başına gelenlerden habersiz. Baba adayı ise, konu ile hiç bağlantılı değil de, oradan öylesine geçiyormuş gibi duruyor. Kızımız gayet kalender, ‘aslanlar gibi doğururum arkadaş’ havalarında.

    Dramatizm

    Bu malzemeyi, dramatik ve ağır bir film yapmak için de kullanabilirsiniz. Kısmen eğlenceli, ama yine de kendine has mesajlar da barındıran ve düşündüren bir film de yapabilirsiniz. Belki de bu tercihiyle Diablo Cody’ye ‘en iyi senaryo’ oskarı kazandırdı bu film. Var olan gerçeği, ham haliyle algıladığınız gibi düşünmek veya bakış açınızı genişletip farklı yönleri görmeyi de denemek… Filmi izlemeden önce bunun üzerinde bir düşünün, üstüne Juno iyi gelir.

    Serdar Gençer


    Juno Yalnız bireyin halleri filmi
    film afişi

    Filmin Künyesi ve Bilgiler

    Yönetmen: Jason Reitman

    Senaryo: Diablo Cody

    Bütçe: 6,5 milyon USD

    Oyuncular: Ellen Page, Michael Cera, Jennifer Garner

    Ülke: ABD


    Fragman


     

    CANVASTAR®

    Türkiye'nin En Zengin ve Kaliteli Kanvas Tablo Koleksiyonu

    Siteye Gidin