İçeriğe geç
ana sayfa » SİNEMA DÜNYASI » Sinema Tarihinden » 2011 - 2015 » Acı Filmi Pieta Konusu ve Bilgiler

Acı Filmi Pieta Konusu ve Bilgiler

    Acı Filmi (Pieta)

    Acı Pieta Filmin Konusu

    Kim Ki-duk sinema eğitimi almadan kendine özgü yalın tarzı ile sinemasını kurmayı başarmış yönetmenlerden. Son filmi Acı ilk olarak 2012 Venedik Film Festivali’nde gösterildi ve festivalden ödülle döndü. Ülkemizde ise geçtiğimiz aylarda vizyonda parmakla gösterilebilecek birkaç salonda ve çok kısa bir süre kaldı.

    Pieta için insanların acılarına odaklanan bir film demek yanlış olmaz sanırım. Film bir yandan insan psikolojisinin derinliklerine iniyor ve en temel bağlardan biri olan anne-oğul ilişkisi üzerinden öyküsünü kurguluyor.

    Bir yandan da hayatta kalma mücadelesi içinde olan esnaf üzerinden modernizm eleştirisi ile toplumsal bir durumu ön plana çıkarıyor.

    Yönetmenin diğer filmlerinde olduğu gibi Acı’da da yalın bir anlatım var. Yalınlığı içinde ise güçlü bir duygu yoğunluğu barındırıyor ve duygusunu izleyene aktarmada oldukça başarılı. Bazı filmler vardır, durağan anlatımı ile izleyene sadece boşluk aktarır.

    Acı’da ise durağan anlatımda izleyen hiç boş kalamıyor. Her sahne farklı bir çıkarıma ve karakterin farklı hallerinin gözlenmesine izin veriyor.

    Acı Filmi konusu açısından oldukça gerçekçi. Duygusal bağ kuramayan ve insanlar ile ilişkiyi sadece şiddet üzerinden yaşayan Gang-Do’nun 30 yıl sonra annesi ile bir araya gelmesi üzerine yaşadığı değişimi ve bu değişimin hayatına etkileri anlatılıyor. Bu ana ilişkinin çevresinde ise birbirini etkileyen birçok farklı ilişki var. Filmde seks ve şiddet ayrıntıları aşırıya kaçmadan kullanılmış olsa da zaman zaman izlemeyi zorlaştıran sahneler var. Öfke, iğrenme, merak, üzüntü ve en nihayetinde acıyı hissetmeniz çok olası.

    Filmde en çok akılda kalan acıyı en yoğun yaşayan karakterin, aynı zamanda diğerlerini de en çok acıtan olarak öne çıkması. Finalinde, kurduğu öyküyü bir sürprizle tamamlayan yönetmen öyküsel açıdan boşluk bırakmamış. Filmin posterinde ana karakterlerinin Michelangelo’nun Pieta heykelini canlandırması da hoş bir ayrıntı olmuş.

    Acı Filmi (Pieta)
    film afişi

    Filmin Künyesi ve Bilgiler

    Yönetmen: Kim Ki-duk

    Senaryo: Kim Ki-duk

    Oyuncular: Min-soo Jo, Jeong-jin Lee, Ki-Hong Woo…

    Yapım Yılı: 2012

    Tür: Dram

    Ülke: Güney Kore

    IMDB Puanı: 7,0


    CANVASTAR®

    Türkiye'nin En Zengin ve Kaliteli Kanvas Tablo Koleksiyonu

    Siteye Gidin