İçeriğe geç
ana sayfa » SİNEMA DÜNYASI » Sinema Tarihinden » 2011 - 2015 » Kağıttan Kentler Filmi Paper Towns konusu ve bilgiler

Kağıttan Kentler Filmi Paper Towns konusu ve bilgiler

    Kağıttan Kentler Filmi Paper Towns

    Kağıttan Kentler Paper Towns Filmin Konusu

    Başarılı aktör Nat Wolff ve aktris Cara Delevingne’in başrollerini paylaştığı Kağıttan Kentler, John Green’in çok satan romanından beyaz perdeye uyarlandı.

    KAĞITTAN KENTLER, kapı komşusu güzeller güzeli Margo’ya (Delevingne) aşık olan, romantik ve çalışkan genç Quentin (Wolff) ‘un hikayesini anlatıyor. Çocukluklarında iyi arkadaş olan ikili, biraz büyüdüklerinde eskisi kadar yakın olmazlar. Lise hayatlarının sonlarına doğru, Margo, Quentin’i bir dizi eşek şakasına dahil olacağı uzun bir gecede yanında olmasına ikna eder.
    Ancak ertesi gün Margo, arkasında ipucular bırakarak ortadan kaybolur. Quentin ve arkadaşları onu bulmak için bir uzun yola çıkarlar. Bu komik ve içten, arkadaşlığın gerçek gücünü keşfedeceğiniz, filmin yönetmeni Jake Schreier.

    “KAĞITTAN KENTLER, birini zihninde romantikleştirmenin onu nasıl insanlıktan çıkaracağının hikayesi” diye filmin ana temasını açıklıyor John Green. “Quentin, Margo’nun bir insandan daha fazlası, bir mucize olduğunu düşünmektedir ancak bunun yıkıcı etkisini daha sonra fark edecektir. Margo’nun soyadı Spiegelman, bu ayna ustası anlamına geliyor ve bence insanlar Margo’ya baktıklarında sadece Margo’yu değil, kendi yansımalarını da görüyorlar.

    “Genç erkeklerin, genç kadınları zihinlerinde romantikleştirerek onları elde ettiklerini hayal edip, hikayenin mutu sonlanacağını gösteren birçok film var” diyor Green. “Ancak gerçek hayatta insan ilişkileri bu şekilde işlemiyor. Gerçek hayatta bu ilişkiler çok karışık durumda. Hayattaki yegane amacın kızı yada erkeği elde etmek olmadığını göstermek istedik.”

    Quentin’in Hayali

    Pek olacağına ihtimal vermese de, fazla ortak noktasının bulunmadığı “Kızı elde etmek” Quentin’in hayalidir. Quentin’e göre, Margo çok havalı birisi. Herkes tarafından hayranlıkla bakılan, gizemleri seven tez canlı bir maceracıdır. “Herkesin beraber olmak ya da öpüşmek isteyeceği türden bir kızdır” diyor Green. “Aynı zamanda Quentin’in basit hayalleri içinde sıkışmış bir kızdır. “Margo aşırı özgür ruhlu birisi ve ben onu anı yaşayan ve gelecek hakkında çok düşünmeyen biri olarak tanımlarım.” diyor Delevingne. “Margo ailesi yada başkası tarafından sınırlandırılamaz.

    Kendi dünyasında patlamalar yaratır ve verdiği hasarın farkına varmadan, eğlenip, kaosa sebep olur. Bir hayvan gibi, içgüdüleriyle hayatta kalır ve hayattan en iyisini umar. O da, ben de bayağı korkusuz kişilikleriz. İlginç olan, 22 yaşındaki birinin küresel varlığı göz önüne alındığında, ne film yapımcıları ne de rol arkadaşı, seçmelerden önce Delevingne’i tanımıyorlardı. “Dürüst olmak gerekirse Cara’yı hiç tanımıyordum” diyor John Green. “Ben mankenler hakkında pek bir şey bilmem” diyor ve gülüyor. “ O sadece bu rol için en iyi aktristti. Neden olduğunu bilmiyorum ama onunla odadayken ve sizinle konuşuyorken onu çok dikkatli dinlersiniz.

    Karizmanın nasıl işlediğini bilmesem de, Cara’da bunu fazlasıyla görebildim.” Filmin başına geri dönersek, Quentin’in hikayesi dokuz yaşındayken, Margo’nun yan eve taşınmasıyla başlıyor. Anında ona tutulur. Çocukluk arkadaşı olan Margo ve Quentin, yıllar geçtikçe farklı sosyal çevrelere yönelirler. Hayatı planlanmış, çalışkan bir çocuk olan Quentin, zeki ve birazda inek olan sınıf arkadaşları Ben ve Radar’a yakındır. “Quentin ruh dolu ve kendi kafasında” diyor Nat Wolff. “Bir doktor olmak istiyor ve herşeyi yapmak zorunda olduğu yoldan yapıyor.

    Margo’ya hala aşık ama onunla dokuz yıldır konuşmadı ve Margo artık Quentin için bir insandan çok düşünceye dönüşür. “ “Nat, AYNI YILDIZIN ALTINDA adlı filmde mükemmel bir performans sergiledi ve onunla tanıştığım andan itibaren Quentin olmasını istedim.” diyor John Green. “Çok yetenekli ve Quentin’in yolculuğunu çok iyi anlatıyor. Hatta sesi, benim romanlarımdan bir karaktermiş gibi çıkıyor. Etrafındaki herkesi daha iyi gösteren, çok cana yakın, dürüst ve cömert bir aktör.


    Kağıttan Kentler Filmi
    film afişi

    Filmin Künyesi ve Bilgiler

    Yönetmen: Jake Shreier

    Oyuncular: Cara Delevingne, Nat Wolff, Halston Sage

    Tür: Macera, Romantik, Dram

    Yapım Yılı: 2015

    Ülke: A.B.D

    IMDB puanı: 6,3


    Kağıttan Kentler fragman (türkçe altyazı)


     

    CANVASTAR®

    Türkiye'nin En Zengin ve Kaliteli Kanvas Tablo Koleksiyonu

    Siteye Gidin