İçeriğe geç
ana sayfa » SİNEMA DÜNYASI » Sinema Tarihinden » 2011 - 2015 » Lanetli Kan Stoker konusu ve bilgiler

Lanetli Kan Stoker konusu ve bilgiler

    Lanetli Kan Filmi

    Lanetli Kan Stoker Filmin Konusu

    Güney Koreli yönetmen Chan-wook Park’ın Hollywood’da çektiği ilk film Lanetli Kan ve aynı zamanda da belki filmin çekim mekânın farklılaşmasının film üzerindeki etkisini gösteren önemli bir örnek. Ünlü İntikam Üçlemesi ve özellikle de Oldeuboi (2003) göz önünde bulundurulduğunda haliyle beklenti de yüksek oluyor Lanetli Kan için. Fakat film bu beklentiyi karşılamakta biraz eksik kalmış.

    Babasını kaybeden India’nın gözünden aileye yeni katılan amcasının oluşturduğu tedirginlik atmosferi içinde India, annesi ve amcası arasındaki ilişki anlatılıyor filmde. Kore sinemasında aşina olduğumuz temalardan intikam duygusu oldukça hafif ve metin altında verilmiş. Filmin gerilimli atmosferi oldukça başarılı ve izleyeni tetikte tutmayı başarıyor. Tansiyon sürekli yüksek. Sahne dekorları, kostümler ve müzik için tercih edilen desen temayı destekler şekilde, gizemli ve neredeyse gotik bir dünya oluşturmuş. Amca-yeğen arasındaki şiddetli ve bir o kadar da ısrarcı çekim de oldukça başarılı bir şekilde aktarılıyor. Aralarındaki ilişkinin gelişimini tırmanan gerilim ile paralel olarak izliyoruz ve bu ilişki masumiyetin son bulması ile zirveye ulaşıyor.

    Yönetmenin filmografisine bakılınca genelde senaryosu da kendisine ait filmler çektiğini görüyoruz. Lanetli Kan’da ise yabancı bir senaryo üzerinde çalışması da filmin öne çıkan yönlerinden biri. Senaryoda açık kalan noktalar var ve film bittiğinde öykünün tamamlanmamış olduğu hissiyatını oluşturuyor.

    Sonuç olarak önümüzde Hollywood yapımı ve üzerindeki Kore etkisi yadsınamaz bir film var. Chan-wook Park’ın yönetmenlik geçmişi unutulduğunda oldukça iyi ve metafor dolu bir film Lanetli Kan. Seyirciyi merak içinde bırakıyor ve oluşturduğu gerilimli atmosferin içine çekiyor. Fakat İntikam Üçlemesi gibi bir yapım göz önünde bulununca sanırım fazlasını beklemek de kaçınılmaz oluyor.


    Lanetli Kan Filmi
    film afişi

    Filmin Künyesi ve Bilgiler

    Yönetmen: Chan-wook Park

    Senaryo: Wentworth Miller, Erin Cressida Wilson

    Oyuncular: Mia Wasikowska, Nicole Kidman, Matthew Goode…

    Yapım Yılı: 2013

    Tür: Dram, Gerilim

    Ülke: USA, UK

    IMDB Puanı: 7,5


    Lanetli Kan Stoker FRAGMAN


     

    CANVASTAR®

    Türkiye'nin En Zengin ve Kaliteli Kanvas Tablo Koleksiyonu

    Siteye Gidin