İçeriğe geç
ana sayfa » SİNEMA DÜNYASI » Sinema Tarihinden » 2011 - 2015 » Onur Savaşı Jagten Filmi konusu ve bilgiler

Onur Savaşı Jagten Filmi konusu ve bilgiler

    Onur Savaşı Jagten Filmi

    Onur Savaşı Jagten Filmin Konusu

    Bu sene Filmekimi’nde izleme fırsatı bulduğumuz Onur Savaşı, henüz vizyonda kendine yer bulamamış filmlerden biri. Danimarka yapımı film, temelde iftira konusunu, öncesi ve sonrası ile oldukça çarpıcı bir şekilde işliyor.

    Lucas, 40 yaşında, geçirdiği zorlu boşanma dönemini atlatmaya çalışan bir anaokulu öğretmenidir. Bir yandan oğlunun velayetini almaya çalışırken bir yandan da hayatını düzene koymaya çalışır. Fakat birden, öylesine söylenmiş bir yalan herşeyi değiştirir ve Lucas gerçeği bilen iki kişiden biri olarak doğru olanı anlatabilmek için zorlu bir mücadelenin içine girer.

    Festen (Şölen) filmi ile 1998 yılında büyük bir başarı yakalayan yönetmen Thomas Vinterberg aynı zamanda Dogma95 akımının kurucularından ve temsilcilerinden biri. Son filmi Onur Savaşı’nda yönetmen, derin bir ahlaki çıkmazı ele alıyor ve bunun insanlar üzerindeki etkisini gözler önüne seriyor. Toplumsal davranış veya tutumlar içinde kıvranan insancıl değerlerlerin işlendiği filmin tamamı bir kasaba atmosferinde geçiyor. Yakın ilişkiler içinde olan kasaba halkının değişimi ve ötekileştirilen baş karakter Lucas’ın önce saygınlığı ve sonrasında hayatı için savaşı söz konusu.

    Kuzey ülkelerinin tipik iklimi olan kış ve soğuk filmin atmosferi ve karakterlerin yalnızlığını destekler şekilde kullanılmış. Karakterilerin ruh hallerine odaklanılması ve üstün oyunculuk performansları da filmi gerçekçi kılan öğelerden. Senaryo ve kurgu da oldukça başarılı. Akıcı bir anlatım içinde sorun ve çözüm izleyene çıkmazın gerilimini de yaşatarak karakterlerin içinde bulunduğu duygusal yükü yüklüyor. Hatta çözüm karakterin başarısı olarak öne çıkıyor.

    Onur Savaşı’nın Cannes Film Festivali’nde film olarak ‘Jüri Özel Ödülü’nü ve filmin yıldızı Mads Mikkelsen’ın ‘En İyi Erkek Oyuncu’ ödülünü aldığını hatırlatalım. Ayrıca film, Vancouver Uluslararası Film Festivali, Avrupa Film Ödülleri ve İngiliz Bağımsız Film Ödülleri’nden de eli boş dönmedi.


    Onur Savaşı Jagten Filmi
    film afişi

    Filmin Künyesi ve Bilgiler

    Yönetmen: Thomas Vinterberg

    Senaryo: Thomas Vinterberg, Tobias Lindholm

    Oyuncular: Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen, Anne Louise Hassing…

    Yapım Yılı: 2012

    Tür: Dram

    Ülke: Danimarka

    IMDB Puanı: 8,3


    Onur Savaşı Jagten FRAGMAN (ingilizce altyazılı)


     

    CANVASTAR®

    Türkiye'nin En Zengin ve Kaliteli Kanvas Tablo Koleksiyonu

    Siteye Gidin