İçeriğe geç
ana sayfa » SİNEMA DÜNYASI » Sinema Tarihinden » 2011 - 2015 » Oslo 31 August Filmi konusu ve bilgiler

Oslo 31 August Filmi konusu ve bilgiler

    Oslo 31 August Filmi
    filmden bir kare

    Oslo 31 Auğustos Oslo 31 August Filmin Konusu

    Bazı sonlar kaçınılmaz mı? Joachim Trier’in Oslo, 31 Ağustos filmi bize en başta bu soruyu sorup sonra da Anders’in 24 saatini anlatıyor. Anders uyuşturucu ve alkol bağımlılığından kurtulmak için bir rehabilitasyon merkezinde tedavi gören 30’lu yaşlarda bir genç. İş görüşmesi için merkezden ayrılır ve yakında geri döneceği şehirde bulur kendisini. Sırayla eski günlerini beraber geçirdiği arkadaşlarını ziyaret eder.

    Filmde temel duygulardan biri noksanlık aslında. Anders tarafında yokluk; arkadaşlar ve şehir tarafında varlık üzerinden kişinin kendini sorgulamasını izliyoruz. Filmde bağımlılık konusu işleniyor fakat bir yandan da durumu iyi yada kötü diye adlandırıp bakmaması açısından yeterli bir felsefi doygunluk veriyor izleyene. Merak ettiren ve karakterle empati kurmayı sağlayan bir akışı var.

    Diyalog ve aksiyon arasındaki ölçü oldukça dengeli. Hatta özellikle Anders karakteri beden dilini öyle güzel kullanıyor ki, konuşmadığı sahnelerde bile güçlü bir anlatım var. Anders’ın sıkışıklığı dozunda anlatılmış. Bu konu üzerinden kalıplaşmış toplumsal kurallar irdeleniyor ve bu kurallara uyamayan bireyin dışarıda kalışı işleniyor. Kısaca Oslo, 31 Ağustos birey-toplum ilişkisine irdeleyen bir bakış niteliğinde. Süregiden bu ilişkide umut ve vazgeçme arasında gidip gelen bir film izliyoruz.


    Oslo 31 August Filmi
    filmin afişi

    Filmin Künyesi ve Bilgiler

    Yönetmen: Joachim Trier

    Senaryo: Pierre Drieu La Rochelle, Joachim Trier, Eskil Vogt

    Oyuncular: Anders Danielsen Lie, Hans Olav Brenner, Ingrid Olava…

    Yapım Yılı: 2011

    Tür: Dram

    Ülke: Norveç

    IMDB Puanı: 7,5


    Oslo 31 August FRAGMAN (ingilizce altyazı)


     

    CANVASTAR®

    Türkiye'nin En Zengin ve Kaliteli Kanvas Tablo Koleksiyonu

    Siteye Gidin