İçeriğe geç
ana sayfa » SİNEMA DÜNYASI » Sinema Tarihinden » 2011 - 2015 » Yükselen Ay Krallığı Filmi Moonrise Kingdom

Yükselen Ay Krallığı Filmi Moonrise Kingdom

    Yükselen Ay Krallığı Filmi Moonrise Kingdom

    Yükselen Ay Krallığı Moonrise Kingdom Filmin Konusu

    “Bir kaç senedir aklımın bir köşesinde böyle bir hikaye vardı. Kendi hatıralarımdan yola çıkarak iki küçük çocuğun aşkını anlatan bir hikaye oluşturmak istedim.” Yönetmen Wes Anderson son filmi Yükselen Ay Krallığı’nı bu cümle ile anlatıyor. Hani büyüklere masallar diye bir ifade vardır ya, sanırım filmi de kısaca böyle tanımlayabiliriz.

    Film, masal dekorunda gerçeklerin anlatıldığı küçük bir kasabada geçiyor ve kasabadan kaçan biri izci, genç aşıkları ve onları bulmak için hiyerarşik bir şekilde seferber olan halkın maceralarını anlatıyor. Karakterlerin saf gerçekçiliği filmin öne çıkan yönlerinden biri. Hepsi kendi halinde ve kopuk görünen karakterler film ilerledikçe ve olay örgüsü arttıkça birbirlerine daha derin bağlar ile bağlanıyor. Film çocukların bakışından anlatılmış. Baş karakterler Suzy ve Sam, filmdeki büyüklerden daha mantıklı ve becerikliler fakat bu özellikleri mükemmelleştirilmemiş. Yakışıklı veya güzel değiller. Zaten filmde idealize edilebilecek öğelerden özellikle kaçınılmış. Bir diğer dikkat çekici olgu ise, karakterlerin minimal düzeyde mimik kullanımı. Duygusal ifadelerden mümkün olduğunca kaçınılmış yada karakterin yaşadığı duygu hali, mimik ile değil olayın içindeki salt duruşları ile anlatılmış. O ifadesizlik içinde yönetmen birçok duyguyu aktarmayı başarmış yinede.

    Wes Anderson’un diğer filmlerinde de görüldüğü gibi renkler yine ön planda. Yönetmen bu sefer nostaljik bir hava verecek renkleri tercih etmiş. Zaten öykü de 1965 yılında geçiyor. Nostaljiyi destekler şekilde filmin ağırlıklı rengi sarı. Dekor ve kostümler de renklerle uyum içinde ve sandıktan çıkmış gibi kokuyor. Aynı zamanda bir animasyon havası da hakim filme.

    Bu sene Cannes Film Festivali’nin açılış filmi olarak gösterilen Yükselen Ay Krallığı; yönetmene ait bir masal anlatan, tam masala kendini kaptırmışken irkilten, bu burda olmaz ki dedirten, düşünce yapısının dışına çıkmaya zorlayıcı bir film. 2012’nin özgün yapımlarınlarından biri.


    Yükselen Ay Krallığı Filmi
    film afişi

    Filmin Künyesi ve Bilgiler

    Yönetmen: Wes Anderson

    Senaryo: Wes Anderson, Roman Coppola

    Oyuncular: Bruce Willis, Edward Norton, Bill Murray…

    Yapım Yılı: 2012

    Tür: Komedi, Dram

    Ülke: ABD

    IMDB Puanı: 8,0


    Yükselen Ay Krallığı fragman


     

    CANVASTAR®

    Türkiye'nin En Zengin ve Kaliteli Kanvas Tablo Koleksiyonu

    Siteye Gidin