İçeriğe geç
ana sayfa » SİNEMA DÜNYASI » Sinema Tarihinden » 2016 - 2020 » Kaptan Düşükdon – Captain Underpants Film

Kaptan Düşükdon – Captain Underpants Film

    Kaptan Düşükdon - Captain Underpants Film

    Kaptan Düşükdon – Captain Underpants Filmin Konusu

    DreamWorks Animation, en çok satan yazar ve illüstratör Dav Pilkey’nin çok sevdiği kitap serisi Kaptan Düşükdon’dan yola çıkılarak yapılan komik ve deli dolu animasyon filmi, KAPTAN DÜŞÜKDON’u sunuyor. Film iki yaratıcı ve muzip dördüncü sınıfa giden arkadaş arasındaki dostluğa odaklanıyor. Bu iki arkadaş kazara, kötü müdürlerini kendi yarattıkları beceriksiz bir süper kahraman olan Kaptan Düşükdon’a çeviriyor. David Soren’in yönettiği filmin yıldızlarla dolu seslendirmesinde Kevin Hart, Ed Helms, Nick Kroll, Thomas Middleditch, Jordan Peele ve Kristen Schaal yer alıyor.

    Dav Pilkey’nin 12 kitap serisinin ilk kitabı 1997’de yayınlandı. Serisi 20 dile çevrildi ve dünya çapında 80 milyon sattı. Kitaplar, saatlerini ağaç evlerinde kendi tuhaf süper kahramanları Kaptan Düşükdon’un olduğu çizgi romanlarını yaratarak geçiren iki hayalperest, George Beard (Kevin Hart) ve Harold Hutchins’in (Thomas Middleditch) maceralarıyla ilgilidir. Sonra bir gün, kötü müdürleri iki arkadaşı ayrı sınıflara koymakla tehdit edince, yanlışlıkla onu hipnotize ederek Kaptan Düşükdon’a (Ed Helms) çevirirler.

    DreamWorks Animation’ın 35. Projesi olan film, Pilkey’nin en çok satan serisinin ilk dört kitabına dayanıyor. Film, uzun süredir DreamWorks’ün birçok büyük yapımlarından Turbo ve iki Madagaskar’ın yönetmenliğini ve Shrek, Köpekbalığı Hikayesi, Orman Çetesi’nin hikaye sanatçılığını yapan David Soren’dir. Filmin yapımcısı Mark Swift projeye başlamadan çok önce serinin büyük hayranıydı. DreamWorks Animation’daki başarılı kariyeri boyunca Madagaskar 2, Madagaskar 3: Avrupa’nın En Çok Arananları ve Madagaskar Penguenleri’nin yapımcılığını üstlenmiş olan Swift: “İki büyük oğluma okurdum ve bazen iş yerinde uzun bir günün ardından gözlerimi açık tutmakta zorlanırdım” diyor. DreamWorks Animation, filmin geliştirme, senaryo, hikaye çizimi, düzen ve editöryal gibi ön uç çalışmalarının hepsini yaptı ve daha sonra Mikros Image Studio ile animasyonda işbirliği yaptı.

    Pilkey’nin kitapları dostluk şölenidir

    Yapımcı Mark Swift “Pilkey’nin kitapları dostluk şölenidir” diyor. “Kendi hayatınıza dönüp baktığınızda, vakit geçirmeyi sevdiğiniz, dünyaya sizin baktığınız gibi bakan arkadaşlarınızı bulmanız harika. Kitap serisi aynı zamanda yaratıcılığın kesintisiz bir şöleni. Kaptan Düşükdon çocukların kendi başlarına yarattığı bir kahraman ve ekranda gördüğümüz diğer süper kahramanlardan farklı. ”

    Filmde George’u seslendiren popüler aktör ve komedyen Kevin Hart (Zor Biraderler, Evcil Hayvanların Gizli Yaşamı), bu projenin parçası olmanın onu özellikle heyecanlandırdığını söylüyor. “Bu filmi gerçekten yapmak istedim, çünkü Kaptan Düşükdon çok büyük bir iş ve aynı zamanda çocuklarımın kendileriyle bağlantı kurabilecekleri bir film . Hem oğlum hem de kızım, bunu yapmak için dünyanın en havalı kişisi olduğumu düşündü “. Hart için, işin en eğlenceli yönlerinden biri, karakterinin ilerlemesine tanıklık etmekti. “George’un basit bir siyah-beyaz eskizden daha eksiksiz, renkli ve animasyon versiyonuna geçişine şahit olmak çok güzeldi. Seslendirdiğiniz karakterin yavaş yavaş hareket etmesini izlemek gerçekten özel bir deneyimdir. Animasyon sanatçılarının bu karakteri adım adım nasıl inşa ettiklerini ve George’un hayata dönüşüne tanık olmayı çok sevdim! ”


    Kaptan Düşükdon Filmi
    film afişi

    Filmin Künyesi ve Bilgiler

    Yönetmen: David Soren

    Seslendirenler: Kevin Hart, Jordan Peele, Thomas Middleditch, Kristen Schaal

    Tür: Komedi, Animasyon

    Yapım Yılı: 2016

    Ülke: ABD

    Tür: Animasyon, Aksiyon, Komedi, Aile

    Vizyon Tarihi: 2 Haziran 2017


    Kaptan Düşükdon fragman (türkçe dublaj)


     

    CANVASTAR®

    Türkiye'nin En Zengin ve Kaliteli Kanvas Tablo Koleksiyonu

    Siteye Gidin