İçeriğe geç
ana sayfa » ÜNLÜ RESSAMLAR LİSTESİ » Soyadı A » Hans von Aachen » Hans von Aachen Tanrıların Şaşkınlığı

Hans von Aachen Tanrıların Şaşkınlığı

    Hans von Aachen Tanrıların şaşkınlığı

    Hans von Aachen Tanrıların Şaşkınlığı

    Tarih: 1590,

    Orijinal Boyut: 35,5 x 45,8 cm,

    Yer: National Gallery, Londra,

    Teknik: Panel üzeri yağlı boya.

    Tanrıların hükümdarı Jüpiter, yanında gagasında yıldırımlar bulunan kartal özelliğiyle bir bulutun üzerinde oturmaktadır ve kızı tanrıça Minerva’yı kucaklıyor. Gördükleri karşısında açıkça şok olan Olympus tanrıları bu sahneye tanıklık ediyorlar.

    Jüpiter’in oğlu haberci tanrı Merkür, en solda, kanatlı şapkasını takmış ve kanatlı caduceus’unu (asasını) taşıyor. Parmağını çifte işaret ediyor. Ay tanrıçası Chaste Diana, sırtı dönük olarak yayını ve oklarla dolu sadakını sahneyi izlemek için bırakmış. Bulutun altında sopasıyla Herkül ve üç başlı köpeği Cerberus ile yeraltı dünyasının tanrısı Hades yer alıyor. Sarı saçlı Apollon liriyle oturuyor ve Aşk Tanrısı onu parıldayan bir perdeyle örterken bir kayaya yaslanan çıplak Venüs’e bakıyor. Neptün üç çatallı mızrağıyla kayanın diğer tarafına tembel tembel yaslanıyor.

    Bu olağandışı sahnenin neyi temsil ettiği tam belli değil, ancak sanatçının aynı konudaki bir çizimi (şimdiki adı Württemberg, Stuttgart Eyalet Kütüphanesi) bu sorunun cevabını verebilir. 1600 civarında çizim ve tabloyu bir eserinde açıklayan Paul Jenisch şöyle yazıyor: ‘Bu, diğer tüm pagan tanrıları hayrete düşürecek şekilde Jüpiter’in Venüs’ü nasıl terk ettiğini ve Minerva’yı nasıl sevdiğini gösteriyor.’

    Konu olağandışı olmasına rağmen, sanatçı, muhtemelen tanrıların çeşitliliği, zarif renkli, lüks perdeler ve Venüs’ün pozunun erotizmi ile sofistike izleyicilerini memnun etmeyi ve eğlendirmeyi amaçlamıştı.

    Yumuşak pastel renkler, fırça darbelerinin zarifliğiyle eşleşiyor ve bir araya gelerek sahnenin tanrıların diyarında geçtiği hissini güçlendiriyor. Bir niş içinde bir heykelin yer aldığı klasik tarzdaki harap bir kemer, sahneye antiklik hissi katıyor.

    Resim Tuvali Üzerine Baskı

    Çalışmalar, birinci sınıf derinlikli ahşap şasiye gerili asmaya hazır veya rulo halinde sunulmaktadır. Kenarlar, tablo içinden editörümüzün seçtiği bir renk ile kaplanmaktatır. Böylece çerçeveye ihtiyaç olmaksızın nitelikli bir sunum imkanı sağlanmaktadır.

    BOYUT VE FİYAT SEÇENEKLERİNİ İNCELEMEK VE SATIŞ SİTEMİZ CANVASTAR’DAN SİPARİŞ VERMEK İÇİN BUTONA TIKLAYIN!

    Baskılarımız % 100 pamuklu özel hazırlanmış resim tuvali üzerine, orijinal mürekkep ile hazırlanmaktadır. Eserlerin görsel kaliteleri tek tek editörümüz tarafından incelenmekte ve sadece, uygun olanlar portföye alınmaktadır. Ancak, temizlik aşamasında deterjan, değişik kimyasallar ve ıslak bez kullanımı tabloya zarar verebilir. Temizlikte yumuşak bir fırça kullanımı tavsiye edilmektedir.

    Kanvas tablo nedir ayrıntılı bilgi için

    Dekoratif Çeşitlilik

    Kanvas tablo tercihi için diğer önemli bir konu ise çeşit zenginliğidir. Dekore ederken seçip beğendiğimiz çalışmalar zaman içerisinde ilk başlardaki zevkimize uygun düşmemeye başlayabilir. Bu durumda, uygun bütçe nedeniyle ortamınızdaki tabloları rahatlıkla yenileyebilir ve yepyeni bir konsept oluşturabilirsiniz. Bu tür konsept çalışmalarında kurumsal olarak yanınızda olduğumuzu ve her zaman danışabileceğinizi bilmenizi isteriz.

    CANVASTAR®

    Türkiye'nin En Zengin ve Kaliteli Kanvas Tablo Koleksiyonu

    Siteye Gidin