İçeriğe geç
ana sayfa » ÜNLÜ RESSAMLAR LİSTESİ » Soyadı P » Camille Pissarro » Camille Pissarro Ormanda Evler, L’Hermitage

Camille Pissarro Ormanda Evler, L’Hermitage

    Camille Pissarro Ormanda Evler, L'Hermitage

    Camille Pissarro Ormanda Evler, L’Hermitage

    Tarih: 1877

    Boyut: 114,9 x 87,6 cm

    Teknik: Tuval üzeri yağlı boya

    Yer: National Gallery Londra

    Analiz

    Eser, Pissarro’nun 1866 ile 1883 yılları arasında çoğunlukla yaşadığı Pontoise yakınlarındaki L’Hermitage mezrasındaki evinin yakınındaki Côte des Bœufs adı verilen ormanlık bir yamacı tasvir eder. Pontoise ve çevresi, Pissarro’ya birçok resminin yapıldığı, geleneksel çiftlik binalarının yer aldığı sakin kırsal alanlara erişim olanağı sağlıyordu. Aynı yamaç onun en az bir başka eserinde de görülür. Bu yamaç, resmin yapıldığı yıl olan 1877’de Pissarro’yu ziyaret eden Cézanne tarafından da resmedilmiştir.

    Nispeten büyük bir tuvalin seçilmesi, bunun dikkatlice planlanmış anıtsal bir tablo olması amaçlandığını gösteriyor. Pissarro, tabloyu çitlerin, çatıların ve uzaktaki tepelerin neredeyse yatay çizgileriyle dengelenen bir dizi dar dikey bantlara bölmek için ince ağaç gövdeleri sıralarını kullanmıştır. Sol alt köşedeki bir patika bizi manzaraya götürmektedir. Bu uzamsal sıkıştırma, gökyüzünü resmin yalnızca üstteki üçte birlik kısmında içeren nispeten yüksek ufukla daha da güçlenir.

    Teknik

    Önde gelen bir Empresyonist olmasına rağmen Pissarro,akımı karakterize eden hızlı, akıcı fırça çalışmalarından hiçbir zaman tamamen rahat olmamıştı. Belki de genç arkadaşı Cézanne’ın çalışmalarına bakarak, Empresyonizmin geçici atmosferik etkilerinden uzaklaşıp yapısal kısımlara odaklanıyordu. Ertesi yıl bir mektupta yazdığı gibi, ‘İyi resimler yaratın, eskizler sergilemeyin.’

    Pissarro’nun Empresyonist taslakları reddetmesi, hem bu kompozisyonun biçimsel karmaşıklığında hem de boyanın uygulanmasında görülebilir. Her ne kadar resim kısmen açık havada yapılmış olsa da, yoğun işlenmiş yüzeyi küçük fırça darbelerinden oluşan bir ağ ile yavaş yavaş oluşturduğu stüdyoda tamamlandı. Boya bazı bölgelerde o kadar yoğun uygulanmıştır ki, tuvalin ekstra dayanıklılık sağlaması için astarlanması gerekmiştir. Gerçekten de, ancak yakından baktığınızda solda yürüyen ve neredeyse kendilerini çevreleyen bitki örtüsüne karışan iki kişiyi görebilirsiniz. Bükülmüş ağaç gövdelerinin sıkı deseni, içinden yalnızca arkadaki binaları görebildiğimiz bir perde oluşturmaktadır.

    Pürüzsüz ve cilalı akademik ve resmi Salon resimlerinin aksine, Pissarro’nun 1870’lerin ortalarındaki kırsal manzaralarının çoğu, kırsal ve köylü yaşamını resmetmek için uygun olduğunu düşündüğü yoğun dokulu yüzeylere sahiptir. Courbet gibi Pissarro da boyayı hem başlı başına bir madde hem de tasvir ettiği fiziksel ve sosyal dünyanın optik eşdeğeri olarak görmüştür.

    Resim Tuvali Üzerine Baskı

    Kanvas baskı olarak hazırlanan çalışmalar, birinci sınıf derinlikli ahşap şasiye gerili asmaya hazır veya rulo halinde sunulmaktadır. Kenarlar, tablo içinden editörümüzün seçtiği bir renk ile kaplanmaktadır. Böylece çerçeveye ihtiyaç olmaksızın nitelikli bir sunum imkanı sağlanmaktadır.

    BOYUT VE FİYAT SEÇENEKLERİNİ İNCELEMEK VE SATIŞ SİTEMİZ CANVASTAR’DAN SİPARİŞ VERMEK İÇİN BUTONA TIKLAYIN!

    Baskılarımız % 100 pamuklu ve pvc’den arındırılmış özel hazırlanmış resim tuvali üzerine, orijinal mürekkep ile hazırlanmaktadır. Eserlerin görsel kaliteleri tek tek editörümüz tarafından incelenmekte ve sadece, uygun olanlar portföye alınmaktadır. Temizlik aşamasında deterjan, değişik kimyasallar ve ıslak bez kullanımı tabloya zarar verecektir. Temizlikte yumuşak bir fırça kullanımı tavsiye edilmektedir.

    Dekoratif Çeşitlilik

    Kanvas tablo tercihi için diğer önemli bir konu ise çeşit zenginliğidir. Ev ya da işyerimizi dekore ederken seçip beğendiğimiz çalışmalar zaman içerisinde ilk başlardaki zevkimize uygun düşmemeye başlayabilir. Bu durumda, uygun bütçe nedeniyle ortamınızdaki tabloları rahatlıkla yeniler ve yepyeni bir konsept oluşturabilirsiniz. Bu tür konsept yenilemelerinde kurumsal olarak yanınızda olduğumuzu ve her zaman danışabileceğinizi bilmenizi isteriz.

    Özel Sipariş Kanvas Tablo

    Kanvas tabloların bir diğer avantajı ise kendi tasarım ya da fotoğraflarınızı tuval yüzeyinde kalıcı hale getirmenizi sağlamasıdır. Hazırladığınız ya da çektiğiniz görselleri uzman bir ekibe göndererek çalışmanızın kaliteli bir tabloya dönüşmesini sağlayabilirsiniz. Özellikle fotoğraf sergileri için ideal sunum imkanı sağlamaktadır. Ayrıca özel günleriniz için farklı ve nitelikli bir hediye olma özelliği taşımaktadır.

    CANVASTAR®

    Türkiye'nin En Zengin ve Kaliteli Kanvas Tablo Koleksiyonu

    Siteye Gidin