İçeriğe geç
ana sayfa » ÜNLÜ RESSAMLAR LİSTESİ » Soyadı P » Camille Pissarro » Camille Pissarro Kraliyet Köprüsü Paris

Camille Pissarro Kraliyet Köprüsü Paris

    Camille Pissarro Kraliyet Köprüsü Paris

    Camille Pissarro Kraliyet Köprüsü Paris

    Tarih: 1903

    Orijinal Boyut: 54,5 x 65 cm

    Teknik: Tuval üzeri yağlı boya

    Yer: Musee du Petit Palais Paris

    1903 baharında Pissarro geçici olarak Seine’nin sol yakasındaki Quai Voltaire’de bir otele taşındı. Odasından, Seine nehri kıyısındaki Louvre binalarının ucundaki Pont Royal’i ve Pavillon de Flore’yi görebiliyordu.

    1890 civarında Empresyonistlerin tümü kentsel resim alanını terk ederek Paris’i terk etti. Kara ve kırsal yaşamın ressamı olan Pissarro ise, hayatının son on yılında çalışmalarının bir kısmını şehir manzaralarına adadı. Çalışmalarının bu yönü, Normandiya, Rouen, Le Havre ve Dieppe’ye yaptığı seyahatlerden kaynaklanan bir dizi liman ve köprünün yanı sıra Paris’in merkezi, bulvarlar, Louvre Sarayı ve Seine kıyılarının manzaralarını da içeriyor.

    Neo-Empresyonizmin ilkelerini takip ettikten sonra, ince işlenmiş bir resimsel yüzey, iyi yapılandırılmış kompozisyonlar ve ışık paletiyle 1870’lerin tarzına geri döndü. Bu kentsel manzaralar her zaman bir konuttan boyandı ve sokak seviyesinden daha yüksek bir bakış açısı sağladı. Bu konum seçimi kısmen ressamın zayıf görüşünden ve şehir hayatının gidiş gelişini geniş bir görüş alanı sunan sabit bir gözlem noktasından yakalama arzusundan kaynaklanıyordu.

    Burada Pissarro, bir bahar sabahının ışığını tasvir etmek için yoğun ve neredeyse kaba dokunuşlarla uygulanan pastel tonları kullanmıştır. Köprünün ekseni etrafında simetrik olarak düzenlenen su-gökyüzü-sol sahil-sağ sahilden oluşan dörtlü kompozisyon, bu yüksek açılı görüntüye derinlik ve denge kazandırmaktadır.

    Bu manzara, birkaç ay sonra ölen Pissarro’nun son tablolarından biriydi. Dört yıl önce Tuileries’de başladığı Paris resim yolculuğunu tamamlayarak Louvre’u son yıllarının merkezi odağı haline getirdi. Bu tablo 1905 yılında Paris Belediyesi tarafından ressamın dördüncü oğlu Rodolphe Pissarro’dan satın alınmıştır.

    Resim Tuvali Üzerine Baskı

    Kanvas baskı olarak hazırlanan çalışmalar, birinci sınıf derinlikli ahşap şasiye gerili asmaya hazır veya rulo halinde sunulmaktadır. Kenarlar, tablo içinden editörümüzün seçtiği bir renk ile kaplanmaktadır. Böylece çerçeveye ihtiyaç olmaksızın nitelikli bir sunum imkanı sağlanmaktadır.

    BOYUT VE FİYAT SEÇENEKLERİNİ İNCELEMEK VE SATIŞ SİTEMİZ CANVASTAR’DAN SİPARİŞ VERMEK İÇİN BUTONA TIKLAYIN!

    Baskılarımız % 100 pamuklu ve pvc’den arındırılmış özel hazırlanmış resim tuvali üzerine, orijinal mürekkep ile hazırlanmaktadır. Eserlerin görsel kaliteleri tek tek editörümüz tarafından incelenmekte ve sadece, uygun olanlar portföye alınmaktadır. Temizlik aşamasında deterjan, değişik kimyasallar ve ıslak bez kullanımı tabloya zarar verecektir. Temizlikte yumuşak bir fırça kullanımı tavsiye edilmektedir.

    Dekoratif Çeşitlilik

    Kanvas tablo tercihi için diğer önemli bir konu ise çeşit zenginliğidir. Ev ya da işyerimizi dekore ederken seçip beğendiğimiz çalışmalar zaman içerisinde ilk başlardaki zevkimize uygun düşmemeye başlayabilir. Bu durumda, uygun bütçe nedeniyle ortamınızdaki tabloları rahatlıkla yeniler ve yepyeni bir konsept oluşturabilirsiniz. Bu tür konsept yenilemelerinde kurumsal olarak yanınızda olduğumuzu ve her zaman danışabileceğinizi bilmenizi isteriz.

    Özel Sipariş Kanvas Tablo

    Kanvas tabloların bir diğer avantajı ise kendi tasarım ya da fotoğraflarınızı tuval yüzeyinde kalıcı hale getirmenizi sağlamasıdır. Hazırladığınız ya da çektiğiniz görselleri uzman bir ekibe göndererek çalışmanızın kaliteli bir tabloya dönüşmesini sağlayabilirsiniz. Özellikle fotoğraf sergileri için ideal sunum imkanı sağlamaktadır. Ayrıca özel günleriniz için farklı ve nitelikli bir hediye olma özelliği taşımaktadır.

    CANVASTAR®

    Türkiye'nin En Zengin ve Kaliteli Kanvas Tablo Koleksiyonu

    Siteye Gidin