İçeriğe geç
ana sayfa » ÜNLÜ RESSAMLAR LİSTESİ » Soyadı P » Vasily Polenov » Vasily Polenov Moskova Civarında Avlu

Vasily Polenov Moskova Civarında Avlu

    Vasily Polenov Moskova Civarında Avlu

    Vasily Polenov Moskova Civarında Avlu

    Tarih: 1878

    Orijinal Boyut: 64.5 x 80.1 cm

    Teknik: Tuval üzeri yağlı boya

    Yer: Tretyakov State Gallery Moscow

    Resim, Nikolai Baumgarten’e ait olan ve sanatçının Haziran 1877’den Temmuz 1878’e kadar ek binasında bir daire kiraladığı Trubnikovsky ve Durnovsky sokaklarının köşesindeki evin avlusunu ve uç duvarını gösteriyor. Bu eserde manzara ve tür motifleri doğal olarak birleştirilmiştir.
    Sanatçının gösterişsiz şehir manzarası ve doğayla uyum içinde yaşayan insanların günlük yaşamına ilişkin lirik algısı, Polenov’un sanatını Alexei Savrasov’a yaklaştırıyor. Aktardıkları duygular, sade motifleri, şiirsel yapıları, eski Rus mimari görselleri ve servis yapılarına uyumları açısından birbirine benziyor. Ancak Polenov’un benzersizliğini ve Rus manzara resmine kattığı yeni unsurları tanımlamamızı sağlayan da tam olarak bu yakınlıktır.

    Sanatçı, güneşli avluya dair izlenimini ve Moskova’nın merkezinde neredeyse rustik bir manzaranın varlığından duyduğu şaşkınlığı ustaca aktarmıştır. Bu tuvalde Rus resmine yeni bir tema ve yeni bir tonlama kazandırmıştır. “Moskova Avlusu”, sıradan insanların günlük yaşamının keyfinin yanı sıra doğanın tüm zenginliğinin ve güneş ışığındaki renk değişimlerinin derin ve doğru bir şekilde yorumlanmasına olanak tanıyan açık havayı da beraberinde getirmiştir.

    Sanatçı, mimarinin rolünü güçlendiriyor ve tuvali daha uzun hale getirir. Başkalaşım Kilisesi’ni merkeze daha yakın bir yere yerleştiriyor. Birbirini izleyen evler, kiliseler ve hizmet binaları, uygun renk etkileşimi ve güçlü ışık kontrastlarının yokluğuyla yankılanan tuhaf bir ritim yaratır. Yalnızca Başkalaşım Kilisesi’nin altın kubbeleri şeffaf mavi gökyüzüne karşı parlak bir renk vurgusu gibi parlıyor. Diğer tüm renkler, güneşli bir temmuz sabahının mavimsi gri ve soluk pembemsi yansımaları tarafından bastırılıyor ve yumuşak bir ışık ve hava pusuyla birleşiyor. Bu sayede sıradan bir manzara şenlikli görünüyor.

    “Moskova Avlusu” Rus ruh hali manzara resminde önemli bir kilometre taşı haline geldi. Tuval, 1878 yılında Gezici Sanatçılar grubunun Moskova’daki 6. sergisinde sergilendi. Pavel Tretyakov tarafından satın alınan tablo, birçok nesil izleyicinin favorisi oldu.

    Resim Tuvali Üzerine Baskı

    Çalışmalar, birinci sınıf derinlikli ahşap şasiye gerili asmaya hazır veya rulo halinde sunulmaktadır. Kenarlar, tablo içinden editörümüzün seçtiği bir renk ile kaplanmaktadır. Böylece çerçeveye ihtiyaç olmaksızın nitelikli bir sunum imkanı sağlanmaktadır.

    BOYUT VE FİYAT SEÇENEKLERİNİ İNCELEMEK VE SATIŞ SİTEMİZ CANVASTAR’DAN SİPARİŞ VERMEK İÇİN BUTONA TIKLAYIN!

    Baskılarımız % 100 pamuklu ve pvc’den arındırılmış özel hazırlanmış resim tuvali üzerine hazırlanmaktadır. Eserlerin görsel kaliteleri tek tek editörümüz tarafından incelenmekte ve sadece, uygun olanlar portföye alınmaktadır. Temizlik aşamasında deterjan, değişik kimyasallar ve ıslak bez kullanımı tabloya zarar verecektir. Temizlikte yumuşak bir fırça kullanımı tavsiye edilmektedir.

    Dekoratif Çeşitlilik

    Kanvas tablo tercihi için diğer önemli bir konu ise çeşit zenginliğidir. Seçip beğendiğimiz çalışmalar zaman içerisinde ilk başlardaki zevkimize uygun düşmemeye başlayabilir. Bu durumda, uygun bütçe nedeniyle ortamınızdaki tabloları rahatlıkla yeniler ve yepyeni bir konsept oluşturabilirsiniz. Bu tür konsept yenilemelerinde kurumsal olarak yanınızda olduğumuzu ve her zaman danışabileceğinizi bilmenizi isteriz.

    Özel Sipariş Kanvas Tablo

    Bir diğer avantaj ise kendi tasarım ya da fotoğraflarınızı tuval yüzeyinde kalıcı hale getirmenizi sağlamasıdır. Hazırladığınız ya da çektiğiniz görselleri uzman bir ekibe göndererek çalışmanızın kaliteli bir tabloya dönüşmesini sağlayabilirsiniz. Özellikle fotoğraf sergileri için ideal sunum imkanı sağlamaktadır. Ayrıca özel günleriniz için farklı ve nitelikli bir hediye olma özelliği taşımaktadır.

    CANVASTAR®

    Türkiye'nin En Zengin ve Kaliteli Kanvas Tablo Koleksiyonu

    Siteye Gidin