İçeriğe geç
ana sayfa » ÜNLÜ SANATÇILARIN HAYATLARI » SOYADI / B » Hüseyin Bilişik Hayatı ve Eserleri

Hüseyin Bilişik Hayatı ve Eserleri

    Hüseyin Bilişik

    Hüseyin Bilişik (1923 – 2004)

    Türk ressam Hüseyin Bilişik 1923’de İzmir’de doğdu.

    İlk ve orta öğrenimini tamamladıktan sonra Güzel Sanatlar Akademisine girdi ve 1943 yılında Sabri Berkel atölyesinden mezun oldu. Nurullah Berk, Cemal Tollu, Zeki Kocamemi ve Leopold Levy ile de çalışan Bilişik sağlam bir sanat kültürü elde etti.

    5 yıl kadar Tekel idaresi ressamlığı yaptı ve sonra serbest çalışmaya başladı. Dört özel sergi açan sanatçı, yurt içinde ve dışında bir çok karma sergilere de eserler verdi.

    Türkiye Ressamlar Cemiyetinin bir dönem başkanlığını yaptı ve Viyana, Roma, Londra gibi sanat merkezlerinde cemiyetinin sergilerini düzenledi. Aynı zamanda Güzel Sanatlar Federasyonu Başkanı, Unesco Milli Komisyonu Plâstik Sanatlar Komitesi üyeliği yapan sanatçı, sanat alanında en çok çaba harcayanlardan biridir. Sanatta devamlı olarak araştırmalarda bulundu ve ağırlıklı olarak figüratif alanda güçlü eserler verdi.

    Özellikle yurt gerçeklerini ele aldı ve göç, yayla, köy, hasat, tarla ve çiftçilik konulu bozkır resimlerinde ulusal içerikli bir resim dili oluşturmayı amaçladı. Batının tekniğini aldı, yenilikleri izledi ve fakat kendisini batı hayranlığına kaptırmadı. Resim ve Heykel müzesinde, çeşitli galerilerde, yabancı koleksiyonlarda eserleri bulunmaktadır.

    Sanatçının Eserlerinden Örnekler

    Hüseyin Bilişik Göçebeler
    Göçebeler, Teknik: Tuval üzeri yağlı boya
    Köy Evleri
    Köy Evleri, Teknik: Tuval üzeri yağlı boya.
    Liman
    Liman, Teknik: Tuval üzeri yağlı boya.
    Hüseyin Bilişik Manzara
    Köy Yerinde Manzara, Teknik: Tuval üzeri yağlı boya.

    CANVASTAR®

    Türkiye'nin En Zengin ve Kaliteli Kanvas Tablo Koleksiyonu

    Siteye Gidin