İçeriğe geç
ana sayfa » ÜNLÜ RESSAMLAR LİSTESİ » Soyadı P » Camille Pissarro » Camille Pissarro Karlı Yolda, Fox Tepesi

Camille Pissarro Karlı Yolda, Fox Tepesi

    Camille Pissarro Karlı Yolda, Fox Tepesi

    Camille Pissarro Karlı Yolda, Fox Tepesi

    Tarih: 1870

    Boyut: 35,3 x 45,7 cm

    Teknik: Tuval üzeri yağlı boya

    Yer: National Gallery Londra

    Bu eser, Camille Pissarro’nun Fransa-Prusya savaşı sırasında 1870’in sonlarından 1871’in ortalarına kadar Londra’da kendi isteğiyle sürgündeyken çizdiği hayatta kalan 12 resimden biridir. Prusyalılar Eylül 1870’te Paris’i işgal edip şehrin batısındaki Louveciennes’teki evine el koyduğunda, Pissarro ve ailesi, annesi ve erkek kardeşinin yaşadığı Londra’ya taşındı.

    Yukarı Norwood’a taşınmadan önce Aşağı Norwood olarak bilinen güney Londra köyüne kısa bir süre yerleştiler. Güney Londra’nın bu bölgesi, köyler ve çevredeki kırsal alanların yayılan banliyöler tarafından emilmesiyle önemli bir değişimden geçiyordu. Bu 12 resim genelde, Pissarro’nun pansiyonuna yürüme mesafesindeki yerleri gösterir, ancak şehrin farklı yönlerini de ortaya koyar.

    1870-1871 kışı özellikle soğuk geçer. Bu durum, Pissarro’nun 1868-9 kışında Fransa’da ürettiği kış manzaralarını resmetmeye devam etmesine olanak sağladı. Bu tablo, belki de Londra’da yaptığı ilk tablodur. Grubun daha kırsal manzaralarından biri olan bu tablo, özellikle 1869-1870 yılları arasında farklı hava koşullarında çizdiği Louveciennes’de yaptığı manzaralara, özellikle de Versailles Yolu manzaralarına yakındır. Versailles Yolu resimlerinde olduğu gibi, iki yanı evlerle dolu sade bir yol, baca dumanının bulutlarla birleştiğini görürüz. Üç kişi (iki kadın ve elinde bastonlu silindir şapkalı bir adam) birbirlerinin yanından geçer. Kasvetli kıyafetleri çalılıklara ve çıplak ağaçlara eşlik eder.

    Yapılış

    Resim, Pissarro’nun şövalesinin hafifçe dolambaçlı yolun ortasına yerleştirildiği ve Fox Hill’e doğru yukarıya ve batıya doğru baktığı şekilde, hızlı bir şekilde boyanmış gibi görünmektedir. Ancak, resim birkaç aşamada tamamlandı. İlk olarak kompozisyonun temel hatlarını çizen Pissarro, renkleri karıştırmak ve yapraklar gibi belirli alanları kapatmak için ıslak-ıslak tekniğini kullanarak hızlı ve enerjik bir şekilde çalıştı. Adam da dahil olmak üzere bazı ayrıntılar ancak ilk boya katmanları kuruduktan sonra eklendi. Her ne kadar Pissarro geniş bir renk yelpazesi kullanmış olsa da, resmin alt yarısındaki koyu renkli evler ve yapraklar ile üst yarıdaki parlak gökyüzü arasında güçlü bir ton kontrastı vardır. Pissarro bazı yerlerde kompozisyonu birbirine bağlayan canlı renk dokunuşları kullanmıştır. Örneğin kadınların kıyafetlerindeki kızıl kırmızı, evin karşımızdaki çatı katında yankılanır. Kar üzerindeki gölgelerin soluk mavisi ise mavi gökyüzünü yansıtır.

    Resim Tuvali Üzerine Baskı

    Çalışmalar, birinci sınıf derinlikli ahşap şasiye gerili asmaya hazır veya rulo halinde sunulmaktadır. Kenarlar, tablo içinden editörümüzün seçtiği bir renk ile kaplanmaktadır. Böylece çerçeveye ihtiyaç olmaksızın nitelikli bir sunum imkanı sağlanmaktadır.

    BOYUT VE FİYAT SEÇENEKLERİNİ İNCELEMEK VE SATIŞ SİTEMİZ CANVASTAR’DAN SİPARİŞ VERMEK İÇİN BUTONA TIKLAYIN!

    Baskılarımız % 100 pamuklu ve pvc’den arındırılan resim tuvali üzerine, orijinal mürekkep ile hazırlanır. Eserlerin görsel kaliteleri tek tek editörümüz tarafından incelenmekte ve sadece, uygun olanlar portföye alınmaktadır. Temizlik aşamasında deterjan, değişik kimyasallar ve ıslak bez kullanımı tabloya zarar verecektir. Temizlikte yumuşak bir fırça kullanımı tavsiye edilmektedir.

    Dekoratif Çeşitlilik

    Kanvas tablo tercihi için diğer önemli bir konu ise çeşit zenginliğidir. Seçip beğendiğimiz çalışmalar zaman içerisinde ilk başlardaki zevkimize uygun düşmez. Bu durumda, uygun bütçe nedeniyle ortamınızdaki tabloları rahatlıkla yeniler ve yepyeni bir konsept oluşturabilirsiniz. Bu tür konsept yenilemelerinde kurumsal olarak yanınızda olduğumuzu ve her zaman danışabileceğinizi bilmenizi isteriz.

    Özel Sipariş Kanvas Tablo

    Bir diğer avantaj ise kendi tasarım ya da fotoğraflarınızı tuval yüzeyinde kalıcı hale getirmenizi sağlamasıdır. Hazırladığınız ya da çektiğiniz görselleri uzman bir ekibe göndererek çalışmanızın kaliteli bir tabloya dönüşmesini sağlayabilirsiniz. Özellikle fotoğraf sergileri için ideal sunum imkanı sağlamaktadır. Ayrıca özel günleriniz için farklı ve nitelikli bir hediye olma özelliği taşımaktadır.

    CANVASTAR®

    Türkiye'nin En Zengin ve Kaliteli Kanvas Tablo Koleksiyonu

    Siteye Gidin